Plätzchen sau Fursecuri nemțeşti cu dulceață

Dacă tot ne bat sărbătorile la ușă, eu zic să incepem cu ceva inspirații în această temă.

Ingrediente : 1 ou, 300 gr. faină, 200 gr. unt (la temperatura camerei), 130 gr. zahăr pudră, esență de vanilie sau una la alegere, opțional coaja de portocală, dulceață pt umplutura.

Mod de preparare : se amestecă toate ingredientele și se obține un aluat nelipicios . Se formează o bilă care se învelește in folie de plastic și se introduce in frigider pt aproximativ o oră.  Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pe blatul infăinat (pt a preveni ruperea aluatului putem sa-l stropim si deasupra cu puțină făină), decupăm şi obținem formele dorite. Se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180 C aprox. 10 min, apoi cand sunt racite se decoreaza dupa preferinte sau se vor lipi câte 2 cu dulceată.

Sunt minunate , chiar răspândesc o aromă de sărbătoare !

15317831_1037142079742114_3424497532983405016_n

Introdu un text asociat

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Plätzchen sau Fursecuri nemțeşti cu dulceață&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s