Tort Milchmädchen

Un tort deosebit de fin si surprinzător de gustos . Umplutura poate varia de la cea cu smântâna și friscă la una ciocolatoasă, aromată.
Ingrediente pt blaturi/foi : 380 lapte condensat, 2 oua, 170 gr faina, 15 gr  praf de copt.
Crema : 500 ml smântână, 200 ml frișcă 33-36% grăsime, 2 linguri zahăr pudră.
Mod de preparare foi : intr-un bol se mixează  ouale cu laptele condensat până se fac spumă. Făina se cerne cu praful de copt si se amestecă in compozitia laptelui condensat, se omogenizează cu ajutorul unui tel până capătă consistența unei smântâni groase. Pentru a obtine niște foi pufoase lăsăm aluatul 15 min să se odihnească.
Setăm cuptorul la 180° C
Desenăm pe foaia de copt un cerc cu diametrul de 18-20 cm( putem folosi un capac, o farfurie) si o punem in tava de copt (puteți face orice formă doriți) Turnăm in centrul cercului 2 linguri de aluat si distribuim bine pe toata suprafața . Aluatul creste la coacere deci nu va îngrijorați ca este putin. Se coc foile aprox. 5 min . Se scot pe gratar si se înlătură foaia de copt imediat. Se răcesc pe un șervețel dar nu suprapuse pt a evita lipirea. Obținem aprox. 7-8 foi de tort.
Crema : se mixează smântâna fermentată cu frișca și zahărul pudră. Ungem din abundență blaturile si le suprapunem , montând tortul.
Decorăm după preferință cu ciocolată, fructe etc. si dăm tortul la frigider cateva ore de preferat peste noapte.

20161224_133621.jpg

Mulțumesc site-ului gustosel pt minunata inspirație.

http://gustosel.md/reteta/tort-milchmadchen/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s