Prajitura Bounty.

O prăjitură deosebită, aroma inconfundabilă de cocos conferă prăjiturii un loc aparte in preferințele multora. Un loc bine meritat !

Ingrediente blat : 200 gr făină, 150 gr zahăr, 200 gr unt (la temp camerei), 4 oua, 3 linguri mari cacao, 1 lingură praf de copt, un praf de sare, 3 linguri lapte, o lingura esenta rom.
Crema de cocos : 500 ml lapte, 6 linguri gris, 200 gr unt, 150 gr zahăr, 250 gr nuca de cocos  deshidratata.
Decor : 200 gr ciocolata si 3 linguri lapte.
Mod de preparare aluat : se mixează untul cu zahărul pana se obține o compoziție cremoasă. Se adauga laptele, romul, si ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Adăugăm si făina cernută împreună cu cacaua si praful de copt.
Pregătim tava (23/33cm) tapetată cu hartie de copt si transferam aluatul. Se coace 25-30 min. la 180°C .
Se lasă la racit in tavă și preparam crema.

Mod de preparare al cremei : intr-o crăticioară se pune laptele, grisul și zahărul să fiarbă. Când dă in clocot se mai lasă 4min până se îngroașe precum o budincă. Se lasă la răcit după care adăugăm untul moale, nuca de cocos și amestecăm energic pentru omogenizarea cremei.
Punem crema peste blat și o intindem uniform  pe toată suprafața, apoi ciocolata topită împreună cu laptele.
Lăsăm prăjitura la frigider minim o oră după care putem sa o tăiem și să o servim.

received_838163286306662

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s