Prajitura Negresa cu glazură.

Această prajitură este una uşor umedă, glazura ii confera o textura fina, tare delicioasa si uşor de preparat.

Ingrediente blat : 250 gr faina, 180 gr zahar brun (sau alb), 100 gr unt, 250 ml lapte, 50 gr cacao, 3 oua, 5 gr praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare.

Glazura : 200 gr ciocolata cu lapte, 50 gr ciocolata amara, 100 ml smântână dulce.
Mod de preparare : intr-un bol încăpător  adăugăm făina, zahărul, cacaua, zahărul vanilat, praful de copt și un praf de sare. Se amestecă compoziția. In alt vas se adauga laptele, ouale, untul topit dar răcit si se amestecă bine. Compozitia lichida se toarnă peste cea făinoasa ,se amestecă cu o spatula sau cu o lingură mai mare până la omogenizarea ingredientelor. Pregatim forma dorita (a mea 22cm diam) pentru a coace blatul si o tapetam cu hartie de copt. Turnăm aluatul in tavă, nivelam compozitia si o introducem la cuptorul preîncălzit la 150°C pentru aprox. 40-50 minute .Se lasă la răcit, intre timp pregatim glazura.
Pe baie de aburi topim ciocolata, adăugăm  smântâna lichida si amestecăm pana obtinem  o consistență cremoasă. Lăsăm si glazura 10 min la răcit apoi o intindem pe prăjitură uniform cu ajutorul unei spatule sau lama unui cuțit. Prajitura trebuie sa stea la temperatura camerei aprox. o oră sa se întărească glazura după care se poate tăia după preferință. Eu am ornat cu sâmburi de nucă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s