Creme Brulee.

Este o cremă fină, cu o aromă de vanilie, un desert îndrăgit de intreaga familie..unde mai punem că este redus in calorii .

Din aceste cantități mi-au ieșit 3 boluri cu o delicioasă cremă brulle.

Ingrediente : 500 ml frișcă, 4 gălbenușuri, 4 linguri rase zahăr, 3 lingurițe zahăr, jumătate păstaie de vanilie sau o esență de vanilie, un praf de sare.

Mod de preparare : intr-o cratiță se pune frișca lichida, păstaia de vanilie și doar 2 linguri de zahăr. Lăsăm la foc mic până se topește zahărul dar să nu atingă punctul de fierbere. Luam de pe foc, să se răcească puțin.

Mixăm gălbenușurile cu 2 linguri zahăr până la dizolvare. Adăugăm esența de vanilie (dacă nu ati folosit păstaie), un praf de sare apoi incepem să turnăm și frișca călduță.

Compoziția rezultată se toarnă in boluri rezistente la cuptor și le așezăm intr-o tavă cu apă fierbinte , nivelul apei sa ajungă la mijlocul bolului. Dăm totul la cuptorul preîncălzit la 130°C pt circa 45/55 minute. Scoatem formele din cuptor și le lăsăm la răcit aprox. 30 min, apoi le introducem la frigider peste noapte (minim 4 ore).

Peste crema rece presărăm o linguriță de zahăr și incepem sa flambăm desertul până capătă culoarea caramelului. Dacă nu avem aparat de flambat putem introduce bolurile in cuptor pe treapta de sus și lasat pe funcția grill pt aprox. 1/2 minute după care putem repeta procesul încă o dată – o linguriță zahăr si grill 1 minut. Atenție să nu se ardă.

Să aveți poftă !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s