Prăjitură cu morcovi.

O prăjitură sau tort foarte ușor de făcut , rapid și foarte gustos. Pregătim prăjitura destul de des fiind pe placul tuturor.

Ingrediente : 3 morcovi medii, 3 oua, 180 ml ulei, 250 gr făină, 200 gr. zahăr, o lingura praf de copt .

Pentru ganache : 200 ml frisca lichidă, 100 gr ciocolată. ( amară, cu lapte etc )

Mod de preparare : morcovii curățați și spălați se vor tăia in bucăți potrivite și se vor introduce in blenderul de bucătărie împreună cu toate ingredientele exceptând făina și praful de copt. Pornim aparatul si le blenduim până obținem o consistență fină și omogenă. Turnăm amestecul format intr-un bol și incorporam făina amestecată cu praful de copt și amestecăm bine. Putem folosi mixerul sau o spatulă. Crema obținută o turnăm in tavă sau orice formă dorită.  Introducem la cuptorul preîncălzit la 180°C până se rumenește deasupra si trece testul scobitorii. O lăsăm să se răcească pe un grătar.

Pregatim ganache-ul : înfierbântăm frișca lichidă (să nu fiarbă) și turnăm peste ciocolata mărunțită. Lăsăm 2 min in repaus apoi putem amesteca ușor in ciocolată .

Cu grijă incepem să îmbrăcăm prajitura și o dăm la rece.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s