Brăduleți cu fulgi de cocos.

Unul dintre deserturile preferate de Craciun este acesta. Reușesc cumva sa ne transpună in trecutul copilăriei unde Magia Sarbatorilor era una specială !

Ingrediente : 300 gr biscuiti, 70 gr unt la temp. camerei, 3 linguri cacao, 5 linguri zahăr, 100 gr nucă măcinată, 120 ml lapte, esență de rom și fulgi de cocos.

Mod de preparare : biscuiții se mărunțesc in robotul de bucătărie și se amestecă cu nuca și cacaua. Laptele se pune pe foc cu zahărul atât cât să se dizolve și se toarnă peste biscuiți . Se mai adaugă untul moale și esența de rom. Amestecam și incorporam toate ingredientele obținând o pastă mai groasă, dacă e nevoie mai adăugăm puțin lapte.

Cu ajutorul unei linguri luăm din pastă, modelăm ca pe o biluță in palme (de aprox. 40 gr )și o dăm prin nuca de cocos. Forma bradutilor o vom obține de la capacul unui storcator manual de citrice. Introducem biluța formată in interiorul capacului, presam puțin cu degetele și intoarcem capacul in jos, imediat  braduții vor aluneca in palmă.

Braduții cu fulgi de cocos sunt gata , ii putem păstra in frigider.

20161222_120938

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s