Tort Șah.

Tortul Șah este deosebit de aspectuos, delicios și foarte ușor de realizat. Blatul poate varia după preferințe precum și crema acestuia. Vă puteți juca cu arome, culori sau forme. Cu siguranță va fi un tort remarcat și lăudat de multe persoane.

Ingrediente blat simplu : 4 ouă, 120 gr zahăr, 120 gr făină, un praf de sare.

Ingrediente blat cu cacao : 4 ouă, 100 gr făină, 20 gr cacao, un praf de sare.

Ingrediente cremă : un praf de budincă vanilie, 500 ml lapte, 3 linguri zahăr , 400 ml frișcă lichidă , 200 gr ciocolata albă.

Mod de preparare blat : ouăle se sparg într-un bol încăpător , se adaugă zahărul, un praf de sare și se mixează 20/ 25 de minute . Când lasă urme spuma obținută înseamnă că este gata. Adăugăm făina cernută în ploaie și amestecăm de sus în jos cu o spatulă sau o lingură de lemn. Ungem tava (24 cm) cu puțin ulei și tapetăm cu făină sau putem folosi hârtia de copt doar pe fundul tăvii iar pereții ii ungem cu ulei. Coacem blatul la 170°C , 20/25 min.

Cum nu folosim praful de copt este esențial să mixăm ouăle cu zaharul peste 20 minute, acesta fiind secretul unui blat reușit !

Când pandișpanul este copt il lăsăm in cuptor cu usa întredeschisa 10 minute, astfel evităm șocul trecerii de la o temperatură la alta iar blatul nu se va lasă.

Pentru blatul cu cacao se va proceda la fel ca mai sus cu deosebirea introducerii prafului de cacao în făină.

Când sunt răcite blaturile, putem să le tăiem pe jumătate și incepem să decupăm cercuri apoi să le ansamblăm asemenea imaginii foto pinterest( eu am folosit un bol și un pahar).

20170101_174221

Puteți insiropa pandișpanul cu orice aromă doriți.

Mod de preparare al cremei : pregătim budinca de vanilie – praful il amestecăm cu 3 linguri de zahăr plus 5 linguri lapte, amestecăm și turnăm peste 500 ml lapte care fierbe la foc mic . Amestecăm mereu până se îngroașe budinca. Lăsăm la răcit . Când ajunge la temperatura camerei mixăm si 200 ml frișcă lichidă și o turnam peste crema de vanilie. Obtinem o textură cremoasă și omogenă.

Pregătim ganache-ul de ciocolată albă : într-o crăticioară înfierbântăm 200ml frișcă lichidă, când ajunge la punctul de fierbere o turnăm peste ciocolata mărunțită și lăsăm 2 minute in repaus. Omogenizam compoziția și o băgăm la congelator 15 minute. Apoi mixăm ciocolata și obținem o cremă fină și aerată.

Combinăm crema de vanilie cu ganache-ul, avem o cremă perfectă !

Ansamblare tort : pe un platou așezăm primul blat , aveți grijă la culori să fie diferite (foto), punem un strat de cremă, nu foarte multă apoi așezăm alt blat, cremă si tot așa până terminăm, ultimul blat fiind neacoperit.

Ornăm după preferință și introducem tortul la rece.

Eu am ornat unul din ele cu cremă de unt și cacao, puțină frișcă deasupra iar celălalt cu frișcă și ganache cu ciocolată.

Merită incercat !

20170102_174953

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s