Tartă cu fructe.

Tartă cu fructe foarte apreciată în orice anotimp, folosind fructele de sezon sau din compot mulțumind orice capricios.

Ingrediente pentru blat : 4 oua, 4 linguri făină, 3 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 varf de cutit praf de copt, o lingura de coajă de lamaie(optional), o esenta de vanilie.

Crema de vanilie : 500 ml lapte, 4 gălbenușuri, 100 gr zahăr, 60 gr făină, pastaie de vanilie/ esență vanilie .

Puteți folosi orice budincă la alegere dacă preferați alte arome.

Mod de preparare : separam albușurile de gălbenușuri, mixăm albușurile spumă cu zahărul vanilat la sfârșit adăugăm și esența de vanilie. Gălbenușurile cu zahărul le mixăm până își dublează volumul apoi ne folosim de o spatulă sau lingură de lemn și le incorporăm ușor în spuma de albusuri cu mișcări de jos in sus. Adăugăm și făina amestecată cu praful de copt , omogenizăm compoziția adăugând și coaja de lămâie plus esența. Pregatim tava de tartă, o ungem cu puțin ulei sau unt și o tapetăm cu făină, turnăm crema formată și o dăm la cuptorul preîncălzit la 170° C pt 20/25 min aprox. sau până trece testul scobitorii.

Crema de vanilie : punem laptele la fiert intr-o crăticioară împreună cu aromele( pastaia de vanilie sau alte arome după preferință). Mixăm gălbenușurile cu zahărul până se topește și adăugăm făina în ploaie amestecând bine. Se adaugă laptele fierbinte in fir subțire mixând in continuare.  Dăm totul la foc mic, amestecând incontinuu până obținem consistența dorită a cremei. Când se răcește puțin, putem adaugă esența de vanilie dacă nu ati folosit păstaia la inceput.

Pe un platou așezăm blatul tartei răcit, turnăm crema care este la temperatura camerei și ornăm cu fructele dorite. Peste fructe putem folosi un jeleu incolor sau la alegere unul colorat.

In scurt timp aveți un desert delicios garantat !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s