Tort cu banane, mousse de ciocolată și cremă fină de brânză.

Un tort extraordinar de bun, foarte aromat , cu o cremă aerată de ciocolată și banane . Combinația de rom, cafea și ciocolată îl face de-a dreptul irezistibil !

Acest mousse merge de minune şi pe un blat umed tip brownie, ca exemplu tortul trio https://loreleydotblog.wordpress.com/2017/01/19/tort-trio-mousse/?frame-nonce=e725d0f55a

Ingrediente mousse ciocolată : 250 ml frișcă, 50 gr unt, 200 ciocolată  (am pus 100 gr ciocolată cu lapte+100 gr ciocolată neagră).

Ingrediente crema de brânză : 250 gr cremă de brânză  ( eu am folosit philadelphia), 100 gr zahăr pudră, o esență rom.

Alte ingrediente : pișcoturi, o cafea, 2/3 banane, 50 gr frișcă , un plic gelatină(9gr).

Mod de preparare mousse de ciocolată : se aduce la punctul de fierbere frișca lichidă cu untul apoi se toarnă compoziția intr-un castron unde e ciocolata mărunțită. Se lasă in repaus 2 minute apoi se amestecă energic până la omogenizarea cremei. Lăsăm la răcit până ajunge la temperatura camerei.

Gelatina o lăsăm la hidratat cu 6 linguri apă rece pt 10 minute apoi o topim in microunde 10 secunde fara a o lăsa să fiarbă.

Mod de preparare crema de brânză : intr-un bol se mixează crema de brânză cu zahărul pudră cernut și esența de rom.

Separat mixăm cele 50 gr frișcă lichidă.

Se amestecă crema de ciocolată cu crema de brânză și se mixează un minut apoi adăugăm frișca și gelatina amestecând ușor până la obținerea unei creme fine si aerate.

Ansamblarea tortului :  pregatim un inel sau tava tortului cu pereții detașabili (20/22cm), punem un strat de cremă pe marginea interioară a formei. Așezăm pișcoturile in picioare care sunt inmuiate in cafea doar pe partea interioară, in cerc apoi adăugăm pișcoturi și pe fundul tăvii. Turnăm un strat de mousse apoi așezăm bananele decojite pe toată suprafața formei si completăm cu restul de cremă rămas. Dăm tortul la rece minim 3 ore.

20170111_110002

 

20170111_11125720170111_11220120170111_132548

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Tort cu banane, mousse de ciocolată și cremă fină de brânză.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s