Tort Trio Mousse.

Un tort superb din toate punctele de vedere, extrem de fin și elegant, numai bun pentru orice sărbătoare . Aparent este greu de făcut, dar este mai simplu decât pare.

Puteți folosi atât zmeură proaspătă cât și congelată.

Ingrediente blat : 50 gr făină, 80 gr cacao, 120 unt, 150 gr zahar, 2 oua, o jumătate linguriță praf de copt, un praf de sare, esență de vanilie.

Ingrediente mousse de ciocolată cu cremă de brânză : 250 ml frișcă lichidă, 50 gr unt, 200 ciocolată ( 100 neagră/100 cu lapte), 150 gr crema brânză (ex.philadelphia ),80 gr zahăr pudră, esență de rom, un plic gelatină.

Ingredientele mousse de zmeură : 250 gr zmeură+ 150 gr zmeură in interiorul mousse-lui (optional), 200 gr ciocolată albă, 250 ml frișcă lichidă, 2 lingurițe gelatină + 2 linguri apă.

Ingrediente mousse de ciocolată albă : 200 ciocolată albă, 250 ml frișcă lichidă, 2 lingurițe gelatină + 2 linguri apă.

Jeleu de zmeura : 200 gr zmeură, 70 gr zahar pudra, 4 gr gelatină foi sau 2 gr gelatină praf.

Puteți omite jeleul și să optați pt un ganache, o glazură sau să-l lăsați simplu.

Mod de preparare blat : intr-o crăticioară mai mică punem untul, zahărul și esența de vanilie (sau batonul) și le lăsăm pe foc mic până se dizolvă zahărul, atenție fără să fiarbă. Când totul e topit luăm de pe foc vasul, lăsând să se răcească la temperatura camerei Adăugăm ouăle mixând bine, punem făina cernută amestecată cu cacaua, praful de copt și sarea. Mixăm până obținem o compoziție omogenă și o turnăm in tava (26cm) tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava in cuptorul preîncălzit la 160°C pt 20 min aprox., sau pana trece testul scobitorii . Lăsăm in tavă blatul să se răcească complet apoi ii scoatem cu grijă hârtia de copt și tapetăm încă o dată tava cu altă hârtie curată până deasupra cercului tavii. Introducem blatul tortului răcit in interiorul cercului și pregătim moussurile.

Mod de preparare mousse de ciocolată cu cremă fină de brânză : se aduce la punctul de fierbere 200 ml frișca lichidă cu untul apoi se toarnă compoziția intr-un castron unde e ciocolata mărunțită. Se lasă in repaus 2 minute apoi se amestecă energic până la omogenizarea cremei. Lăsăm la răcit până ajunge la temperatura camerei.

Gelatina o lăsăm la hidratat cu 6 linguri apă rece pt 10 minute apoi o topim in microunde 10 secunde fara a o lăsa să fiarbă.

Mod de preparare crema de brânză : intr-un bol se mixează crema de brânză cu zahărul pudră cernut și esența de rom.

Separat mixăm 50 ml de frișcă lichidă

Se amestecă crema de ciocolată cu crema de brânză și se mixează un minut apoi adăugăm frișca și gelatina amestecând ușor până la obținerea unei creme fine si aerate.

Turnăm mouss-ul peste blatul tortului și il lăsăm in frigider aprox. o oră până se întărește sau dacă ne grabim il introducem in congelator 10/15min, verificați cu degetul dacă suportă alt mousse suprapus.

Mousse de zmeură : aducem la punctul de fierbere 150 ml frișcă lichidă și o turnăm peste ciocolata albă mărunțită.  Lăsăm 2 min in repaus, apoi amestecăm energic.

Zmeura spălată și uscată o blenduim bine 2 min apoi pireul obținut il trecem printr-o sită pt a înlătura sâmburii. Amestecăm pasta de zmeură cu ciocolata albă și omogenizăm bine adăugând și gelatina (hidratată in 2 linguri de apă și topită dupa 10 min in microunde doar câteva secunde fără a fierbe). La final adăugăm și 100 ml frișcă bătută, amestecăm ușor.

Scoatem tava cu mousse de ciocolată din frigider și așezăm pe suprafața acestuia zmeură proaspătă apoi turnăm mousse-ul peste fructe. Introducem tava la frigider/congelator.

Mousse de ciocolată albă : este exact ca mouss-ul de zmeură doar că omitem pireul de zmeură bineînțeles, precum și zmeura din interiorul mousse-lui. Turnăm compoziția obținută peste stratul de mousse de zmeură și il nivelăm frumos. Dăm tortul la frigider minim 3 ore, indicat fiind peste noapte să se așeze cât mai bine.

Mod de preparare jeleu de zmeură : punem gelatina la hidratat in apă, după 10 min. o topim in microunde (cateva secunde fara a o lăsa să fiarbă). Pasăm zmeura la blendăr apoi o strecurăm pt a elimina sâmburii. Intr-o cratiță mică punem zmeura și zahărul  pe foc, atenție să nu fiarbă doar cât să se dizolve zahărul, adăugăm gelatina . Lăsăm pireul de zmeură să atingă o temperatură de cca 28°C (să fie călduț la atingere).

Înainte de a turna jeleul am introdus tortul 15 min in congelator apoi am ales să scot inelul formei de tort și să torn deasupra jeleul lăsând să cadă și pe margininea acestuia. L-am băgat în frigider pentru intarirea jeleului, urmând să-l ornez cât mai simplu, cu ce aveam la îndemână.

Un tort surprinzător de aromat , tare delicios și unicat prin prezentare.

Sursa blat, mousse de zmeură și mousse de ciocolată albă http://www.teoskitchen.ro/2015/01/tort-cu-3-tipuri-de-mousse.html

Mulțumesc Teo’s Kitchen pt minunata inspirație.

fb_img_148481898656820170120_08481020170120_085206

Anunțuri

Un gând despre &8222;Tort Trio Mousse.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s