Prajitura Raffaello cu zmeură.

O combinație perfectă intre ciocolata albă, sosul de zmeură și nuca de cocos, rezultă un răsfăț suprem .. divin !

Ingrediente blat : 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de apă, 10 linguri de făină, 6 linguri de fulgi cocos, un plic praf de copt.

Ingrediente crema : 500 ml frișcă lichidă, 400 gr ciocolată albă, esență vanilie ( opțional)

Ingrediente jeleu de zmeură : 250 gr zmeură (căpșuni, mure, fragi etc), 100 gr zahăr brun, 50 ml apa, 5 gr gelatină.

Ingrediente sirop : 300 ml lapte, 150 nucă de cocos, 100 gr zahăr, 2/3 linguri lichior cocos (optional).

Mod de preparare blat : albușurile se bat spumă , când se întăresc putem adaugă și zahărul amestecând in continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă  apa și gălbenușurile. Omogenizăm și adăugăm nuca de cocos, făina plus praful de copt. Amestecăm ușor până la incorporarea acestora.

Pregătim forma de prăjitură sau tort, o tapetăm cu hârtie de copt și turnăm aluatul nivelând suprafața acesteia. Introducem tava in cuptorul preîncălzit la 180°C până se rumenește puțin deasupra și trece testul scobitorii. Lăsăm blatul la răcit apoi il feliem in două părți egale (ca la tort).

Mod de preparare crema : încălzim frișca lichidă până ajunge la punctul de fierbere (dar sa nu dea in clocot), turnăm peste ciocolata mărunțită și lăsăm in repaus 2 minute, apoi se amestecă energic până se topește toată ciocolata. Lăsăm amestecul in frigider cel puțin o oră (cel mai bine peste noapte)sau daca vă grăbiți introduceți in congelator pentru 15/20min. Mixăm ciocolata împreună cu esența de vanilie până obținem o cremă fermă și fină .

Mod de preparare jeleu de zmeura : intr-o crăticioară punem zmeura cu zahărul la foc mic, lăsăm sa dea in cateva clocote și  oprim focul. Dizolvăm gelatina in apa conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o adaugăm in jeleul ușor cald.

Mod de preparare sirop : punem pe foc intr-o crăticioară laptele, zahărul și nuca de cocos, la primul clocot oprim focul și strecurăm compoziția. Puteți adaugă lichiorul de cocos dacă preferați o aromă mai puternică .

Ansamblarea prăjiturii : așezăm primul blat pe platou, il insiropăm apoi punem jumătate din crema de ciocolată și nivelăm bine. Turnăm jeleul de zmeură uniform și așezăm peste, cel de-al 2 blat pe care il insiropăm, apoi întindem crema rămasă deasupra și presărăm nucă de cocos din abundență . Ornăm după preferință și dăm prajitura la rece de preferat peste noapte.

Mulțumesc mamei mele pentru această minunată prăjitură !

20170118_10563320170118_10591420170117_170422

Sursa  http://www.caietulcuretete.com/2014/06/tort-raffaello-cu-zmeura.html?m=1

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s