Mini Gogoși Berlineze.

Aceste gogoși sunt pur și simplu demențiale, o nebunie, chiar dau dependență . Le-am făcut  de 3 ori intr-o săptămână și au ieșit de-a dreptul perfecte.

Vi le recomand cu drag să le încercați, știu sigur că veți fi surprinși de pufoşenia, aroma și miezul acestor berlineze .

Ingrediente : 500 gr făină, 270 ml lapte, 2 gălbenușuri, 80 gr zahăr, 25 gr drojdie proaspătă (sau un plic drojdie uscată), 50 gr unt, o esență de vanilie, ulei pt prajit, un praf de sare, zahăr pudră opțional.

Mod de preparare aluat : intr-un bol încăpător se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm până la dizolvarea zahărului apoi punem și gălbenușurile, untul (topit și răcit), esența de vanilie și praful de sare. Omogenizăm totul cu o lingură incorporând ușor și făina. Frământăm aluatul obținut până nu se mai lipește de mâini, dacă e cazul puteți să mai adăugați puțină făină până ajungeți la consistența dorită. Lăsăm la dospit o oră aprox. la loc călduț  (eu încălzesc cuptorul 1 min apoi il sting, introduc bolul cu aluat și il las cu usa inchisa).

Rupem bucăți din aluat și formăm biluțe, le-am făcut de 15 gr. biluța (cât bobul unui strugure mai mare)dar asta rămâne la alegerea fiecăruia. Le așezăm pe o foaie de copt distanțate pt ca vor mai crește și le mai lasăm o oră să dospească acoperite cu un șervet.

Pentru cele cu ciocolată, intindeti in palmă putin mingiuta, puneti cu lingurita putina nutella in mijloc si o inchideti aducand capetele in sus, lipiti bine si in palme formam biluta. Lasam tot asa la dospit minim 30 minute.

Încingem uleiul intr-o tigaie înaltă și începem să adăugăm din gogoșile formate (le desprindem ușor de foaie să nu le deformăm) Uleiul trebuie sa ajungă măcar la mijlocul gogoșilor, lăsăm focul mediu spre mic și le rumenim frumos pe ambele părți. Pe un platou cu șervet scoatem mini gogoșile și le pudrăm cu zahăr pudră dacă dorim. Se pot servi atât simple cât și cu ciocolată, dulceață, înghețată..

20170129_223305

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Mini Gogoși Berlineze.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s