Pariziene cu cremă de vanilie.

Aceste pariziene sunt delicioase, cu o cremă aromata de vanilie, excelente la micul dejun alături de un pahar cu lapte, lângă o ceașcă de cafea sau pachețelul celor mici.

Umplutura poate varia de la crema de vanilie la ciocolată, dulceață, mere.. imaginația este limita.

Ingrediente aluat : 500 gr făină, un pliculeț drojdie, 120 gr zahăr, coaja rasă de lămâie, 70 gr unt, 300 ml lapte, un plic de zahăr vanilat, jumătate de linguriță de sare.

Ingrediente crema de vanilie : 400 ml lapte, 3 linguri amidon sau făină, 2 gălbenușuri de ou, 100 gr zahăr, un pliculeț zahăr vanilat, 40 gr unt, esență de vanilie.

Alte ingrediente : un gălbenuș de ou pt uns + o lingură lapte, zahăr pudră opțional.

Mod de preparare aluat : drojdia se dizolvă in laptele călduț cu o lingură de zahăr. Intr-un bol se adaugă făina cernută iar in mijlocul acesteia se face o adâncitură și se toarnă laptele cu drojdia, lăsăm 2 minute să acționeze apoi adăugăm zahărul, coaja de lămâie, untul topit și răcit plus praful de sare. Frământăm un aluat moale și nelipicios , dacă este nevoie mai adăugăm puțină făină. Lăsăm aluatul să dospească acoperit cu un șervet aprox o oră la loc cald.

Mod de preparare crema de vanilie : intr-o crăticioară punem laptele rece împreună cu amidonul, dizolvăm bine cu o lingură apoi punem zahărul, gălbenușurile, zaharul vanilat și se pune amestecul la foc mediu spre mic amestecând cu un tel constant. Cand crema este destul de fermă precum o budincă stingem focul și o lăsăm la răcit , adăugăm untul si esența de vanilie când încă mai este călduță.

Împărțim aluatul in biluțe de mărimea unui ou, (70 gr aprox biluța), eu am obținut 14 bucăți însă fiecare alege mărimea dorită. Cu sucitorul formăm pariziana (vezi foto), umplem cu crema rece, sigilăm bine cu degetele, o rulăm cu grijă apoi o punem in tava tapetată cu hârtie de copt. Astfel procedăm cu restul mingiuțelor. Le acoperim cu un șervet de bucătărie și le mai lasăm 10 min deoparte până se incinge cuptorul la 180°C. Pensulăm  parizienele cu galbenuş diluat în lapte și le coacem pt 15-20 minute sau până capătă minunata culoare aurie. Le puteți pudra cu zahăr pudră.

20170207_1357441

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s