Brioșe pufoase din albușuri și nucă de cocos.

O rețetă rapidă, simplă cu un rezultat pufos și aerat. Este o variantă perfectă când aveți albușuri de ou rămase. Puteți înlocui ciocolata din interior cu bucățele de fructe confiate, nucă, alune, ce aveți la îndemână.

Ingrediente : 5 albușuri de ou, 5 linguri de făină, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 2 linguri nucă de cocos, jumătate linguriță praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat, esență de vanilie ( opțional), miez nucă, bucățele ciocolată (opțional).

Mod de preparare : albușurile se mixează cu un praf de sare iar când sunt ferme adăugăm zahărul cât si cel vanilat, continuăm să mixăm până la dizolvarea acestuia, peste bezea adăugăm uleiul. Cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn omogenizăm cu mișcări de sus in jos nuca de cocos apoi făina amestecată cu praful de copt și cernute. La sfârșit adăugăm esența de vanilie și bucățele mărunțite de ciocolată în compoziție.

Pregătim hârtiuțele pt brioșe în forma de copt și le umplem cu lingurița, decorăm cu miezul de nucă și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160°C pt 15-20 min aprox sau până trece testul scobitorii.

Le-am glazurat puțin cu ciocolată topită dar puteți să le finisați cu zahăr pudră sau să rămână simple.

Delicioase !

20170209_11505320170209_11551020170209_12144120170209_113534

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s