Biscuiți zebrați

Biscuiții zebrați sunt niște fursecuri deosebite, atât prin aspectul interesant cât și prin gustul delicat de unt vanilat. Ușor de realizat putând participa cu bucurie micuții dornici de magia bunătăților din cuptorul parfumat.

Ingrediente : 300 gr făină, 170 gr unt, 100 gr zahăr pudră, un ou, jumătate linguriță praf de copt, esență vanilie, 2 linguri cacao doar pt aluatul extra.

Mod de preparare : intr-un bol încăpător cernem făina, zahărul pudră și praful de copt apoi adăugăm untul topit și răcit, oul, esența de vanilie și frământăm compoziția până obținem un aluat omogen și nelipicios. În cazul în care este sfărâmicios puteți adăuga puțin lapte sau dacă este prea moale adăugați  făină. Rupem o bucățică din aluat (cam de mărimea unui ou) adăugăm cacaua, incorporăm bine apoi transferăm aluatul in pungi alimentare, astfel obținem o bilă vanilată și una micuță cu cacao, le lăsăm la frigider aprox o oră.

Presărăm puțină făină pe blatul de lucru și intindem aluatul vanilat cu sucitorul cam de 1 cm grosime (pt a preveni ruperea acestuia presărăm puțină făină deasupra lui apoi intindem foaia). Rupem biluțe mici din aluatul cu cacao și prin palme formăm şnurulețe care la capete trebuie să fie mai subțiri. Le așezăm răsfirate pe foaia vanilată (vezi foto) apoi acoperim suprafața cu o peliculă de plastic și trecem cu sucitorul ușor peste toată suprafața, îmbinând astfel desenul format. Dezlipim pelicula de plastic și decupăm biscuiții cu formele dorite.

img1487283198157

Pregătim tava tapetată cu hârtie de copt, așezăm fursecurile și dăm totul în  cuptorul preîncălzit la 170°C pt 15 minute aproximativ .

Delicioși pentru pofticioși..

20170213_182524

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s