Prăjitura Îngerilor cu ganache de căpșuni.

Prajitura Îngerilor este o prăjitură cu o consistență divină, rapidă, un desert irezistibil și rafinat.

Putem înlocui căpșunii din ganache cu zmeură, afine, mixt fructe de padure sau orice ganache poftiți, rezultatul atât de pufos și aromat o să dăinuie.

Ingrediente blat : 10 albușuri de ou ( 350 gr aprox), 200 gr zahăr, 140 gr făină, o esență de vanilie, 2 linguri nucă de cocos (opțional), un praf de sare.

Ingrediente ganache cu căpșuni : 200 gr ciocolată albă, 130 ml frișcă lichidă, 100 gr căpșuni.

Mod de preparare blat : albușurile se bat spumă cu un praf de sare apoi se adaugă treptat și zahărul mixând până la dizolvarea acestuia, adăugăm esența de vanilie. Făina cernută o incorporăm puțin câte puțin ajutându-ne de o spatulă, amestecând de jos in sus. La sfârșit adăugăm și cele 2 linguri cu nucă de cocos, amestecăm și turnăm compoziția în forma de guguluf. Introducem blatul în cuptorul preîncălzit la 170°C pt 30/40 min aprox sau până trece testul scobitorii.

Când este gata scoatem guguluful din cuptor și-l răsturnam ușor cu fundul in sus pe un platou lăsând şi forma până la răcirea completă.

Mod de preparare ganache de căpșuni : înfierbântăm frișca lichidă până ajunge la punctul de fierbere și o turnăm peste ciocolata albă mărunțită, lăsăm 2 min in repaus. Căpşunii spălați și uscați ii mixăm cu blendarul, strecurăm pireul format. Cu un tel omogenizăm sosul de ciocolată și turnăm sucul de căpșuni peste, amestecăm aromele apoi băgăm ganache-ul la congelator aprox 20/30 min. Scoatem compoziția din congelator şi mixăm obținând o consistență cremoasă, fină. Dacă nu este suficient de tare o putem introduce încă 10 min la congelator și mai mixăm o dată.

Astfel ganache-ul obținut îl turnăm peste marginea prăjiturii. Introducem guguluful la rece pentru minim o oră.

Servim cu mare poftă.

20170303_160351

 

 

 

img_2017-03-04_01-22-56

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s