Crăiasa zăpezii.

Această prăjitură este un desert deosebit, care va impresiona atât prin gustul său aromat cât și prin apectul și textura sa. Se prepară destul de repede, cu ușurință având un rezultat pe măsură. Cremozitatea și aroma subtilă de cafea o fac irezistibilă.

Ingrediente blat : 5 albușuri, 5 linguri zahăr, 3 linguri ulei, 4 linguri făină, o linguriță praf de copt, un praf de sare.

Ingrediente crema de vanilie și ciocolată : 5 gălbenușuri, 120 gr zahăr, 4 linguri făină, 500 ml lapte, 2 pliculețe zahăr vanilat, esență de vanilie, 70 gr ciocolată neagră, 200 unt.

Alte ingrediente : 100 gr aprox. biscuiți, o cafea ( opțional), 200 ml frișcă lichidă, fulgi de cocos pt ornat.

Mod de preparare blat : albușurile se mixează spumă cu praful de sare, când sunt ferme adăugăm și zahărul lingură cu lingură. Cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn amestecăm în spumă cu mișcări de jos in sus uleiul apoi făina cernută, amestecată cu praful de copt. Tapetăm tava cu hârtie de copt și turnăm compoziția în formă, nivelând suprafața, coacem blatul la 180°C pt 15 minute. Tava inițială era de 38/25 dar blatul dupa cum se vede in poza este destul de ingust, l-am taiat in 2 prima foaie fiind baza a 2 deasupra cremei de vanilie, însă vă recomand să folosiți o tavă mai mica aprox. 24/20 sau chiar una de tort 24 cm. crema fiind suficientă la această dimensiune.

Mod de preparare creme : mixăm gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până la dizolvarea acestuia apoi adăugăm făina și 200 ml lapte rece, mixăm pt omogenizare. Partea rămasă de lapte o punem intr-o crăticioară pe foc iar când este fierbinte îl turnăm în fir subțire peste crema de gălbenușuri, mixăm cateva secunde și punem toată compoziția pe foc mic amestecând constant cu un tel până se îngroașe precum o budincă. Împărțim crema in 2 părți egale, o parte rămâne de vanilie iar când este rece adăugăm esența de vanilie și mixăm 100 gr unt la temperatura camerei iar cealaltă parte a cremei adăugăm ciocolata tocată când încă este caldă să se poată topi mai ușor, apoi adăugăm si untul rămas(100gr). Mixăm

Separat batem și frișca lichidă care trebuie să fie foarte rece ( lăsată în prealabil la frigider câteva ore sau congelator 30 min).

Montarea prăjiturii : așezăm blatul pe un platou apoi il ungem cu crema de ciocolată, nivelăm frumos și punem un rând de biscuiți înmuiați în cafea dacă vă place aroma, dacă nu puteți să ii lăsați neînsiropați. Deasupra biscuiților turnăm crema de vanilie, nivelăm și venim cu frișca bătută, punem un strat generos apoi ornăm cu nuca de cocos. Lăsăm la rece cateva ore, de preferat peste noapte.

O vei adora de la prima degustare !

20170308_11412220170309_113650IMG_2017-03-08_12-25-45

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Crăiasa zăpezii.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s