Biscuiți Grecești .

Biscuiții Grecești sunt deosebiți atât prin forma lor specială cât și prin frăgezimea și aroma vanilată. Pot acompania cu succes ceașca de cafea, lapte, ceai sau pur și simplu ii păstrăm în cutii sigilate la care putem apela in orice situație neprevazută.

Ingrediente : 3 gălbenușuri, 420 gr făină, 120 gr zahăr, 180 gr unt, esență de vanilie, 6 linguri frișcă lichidă, un praf de sare, zahăr pudră pt pudrat opțional.

Mod de preparare : intr-un bol încăpător mixăm untul (care trebuie sa fie la temperatura camerei) cu zahărul și praful de sare aproximativ 2/3 minute. Incorporăm gălbenușurile câte unul, mixăm apoi adăugăm  frișca lichidă și esența de vanilie ( sau altă aromă la alegere). Dăm mixerul pe o treaptă inferioară și adăugăm lingură cu lingură făina trecurată. Oprim mixerul, scoatem aluatul format pe planul de lucru puțin infăinat și frământăm cu mâna până obținem un aluat legat, nelipicios, la nevoie puteți să mai adăugați puțină făină. Aplatizăm aluatul și-l invelim in folie de plastic sau il băgăm intr-o pungă lăsându-l la frigider 30 minute.

20170316_114943

Rupem bucăți din aluat de mărimea unei nuci, eu le-am și cântărit să-mi fie mai ușor obținând 22 de biluțe având 35 gr fiecare. Luăm biluța și cu ajutorul palmelor intindem pe masa de lucru un șnur lung de aprox 20 cm apoi formăm biscuitele (vezi foto).

IMG_2017-03-17_00-26-30

Pe tava tapetată așezăm toți biscuițeii apoi îi introducem în cuptorul preîncălzit la 180 gr pt 20/25 min sau până capătă o culoare aurie.

Ii pudrăm cu zahăr pudră și ii păstrăm in cutii ermetice pe durate mai mari.

Delicioși !

20170316_132612

20170317_094751

Sursa http://www.edithskitchen.ro/biscuiti-grecesti/

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s