Eclere cu cremă de vanilie și frișcă.

Eclerele, un desert desăvârșit cu un gust fin de vanilie împletit cu frișcă și puțină ciocolată, având o textură aerată ..pur și simplu se topesc în gură..

Curaj şi încercați această minunată rețetă, transformați o zi obișnuită intr-o zi de sărbătoare 😉

Ingrediente aluat : 2 ouă, 150 ml apă, 65 gr făină, 50 gr unt 82% grăsime, un praf de sare.

Crema de vanilie : 2 gălbenușuri, 100 gr zahăr + un pliculeț de zahăr vanilat, 400 ml lapte, 4 linguri rase de amidon sau făină, o esență de vanilie, 30 gr unt.

Alte ingrediente : 200 ml frișca lichidă, 50 gr ciocolată topită + 2 linguri frișcă lichidă.

Mod de preparare : intr-o crăticioară punem apa la înfierbântat cu untul tăiat bucățele. La primul clocot luam vasul de pe foc, adăugăm făina toată deodată și amestecăm bine cu un tel până obținem un aluat omogen, bine legat. Adăugăm sarea, amestecăm și-l lăsăm să se răcească. Separat batem ouăle cu o furculiță și incepem să adăugăm din ele peste aluatul răcit mixând ușor. Aluatul trebuie sa fie de consistența unei maioneze puțin mai fermă, iar când considerăm că am obținut-o ne oprim din mixat chiar dacă mai avem 2 linguri de ou, căutăm consistența potrivită deaceea nu punem ouale toate deodată ci puțin câte puțin amestecând bine după fiecare tranșă.

20170322_115720

Introducem aluatul obținut în poş iar pe hârtia de copt începem să formăm eclerele lăsând spațiu intre ele deoarece își vor dubla volumul. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 220°C pe treapta a doua de jos în sus pt 10 minute, apoi coborâm temperatura la 190°C pt încă 30 minute (cuptor electric sus/jos fără ventilație). Când sunt gata oprim cuptorul şi lăsăm eclerele inauntru să se racească cu uşa puțin deschisă.

 

Mod de preparare crema de vanilie : intr-o crăticioară punem laptele rece împreună cu amidonul, dizolvăm bine cu o telul apoi punem zahărul, gălbenușurile, zaharul vanilat și se pune amestecul la foc mediu spre mic amestecând constant. Cand crema este destul de fermă precum o budincă stingem focul și o lăsăm la răcit , adăugăm untul si esența de vanilie când încă mai este călduță.

Mixăm la viteză mare frișca lichidă până obținem o consistență fermă, dacă este nevoie putem adaugă și puțin întăritor de frișcă. O introducem in poş să ne fie mai ușoară umplerea eclerelor.

Mărunțim ciocolata și o topim pe baie de aburi cu cele 2 linguri de frișcă lichidă, apoi lăsăm la răcit.

Ansamblarea eclerelor : tăiem cojile pe jumătate, punem o linguriță (sau cat doriți) cu cremă de vanilie la bază, apoi un strat generos cu frișcă lipind ușor deasupra căpăcelul eclerului și glazurăm cu ciocolată sau îmbrăcăm complet suprafața acestora. Procedăm la fel cu toate eclerele.

Delicioase.. puțin spus !

20170322_16051020170322_150948img1490267860618

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s