Chocoflan.

Chocoflan este considerată o prăjitură magică, imposibilă deoarece in timpul coacerii ea işi inversează blaturile adică brownie vine la suprafață pe când cel de flan coboară pe fundul formei.

Este o combinație foarte plăcută de blat umed, ciocolatos completat la perfecţie cu crema de zahăr ars.

Ingrediente choco : 3 ouă, 125 gr zahăr, 125 gr ciocolată, 80 gr unt, 80 gr făină, 2 linguri cacao, un praf de sare

Ingrediente flan : 4 ouă, 120 gr zahăr, 300 ml lapte.

Pentru caramel : 4 linguri zahăr, o lingură apă.

Mod de preparare caramel : intr-o crăticioară punem zahărul cu lingura de apă şi lăsăm pe foc mic amestecand din cand in cand cu lingura de lemn până obținem un caramel uniform, de culoare aurie (atenție să nu se ardă putând deveni amar). Il turnăm in forma pregatită pt cuptor, unsă cu puțin ulei şi pereții tapetați cu un praf de făină, in cazul in care forma este din metal sau ceramică, a mea fiind din silicon am sărit pasul acesta.

img1490678834060

Caramel

Mod de preparare choco : topim untul in microunde apoi punem ciocolata tăiată mărunt, amestecăm până se dizolvă complet, dacă este nevoie mai bagăm câteva secunde (cam 5 sec), in microunde pt a se topi mai repede. Separat mixăm ouăle cu zahărul până se albesc apoi putem adăuga ciocolata dizolvată in unt amestecând cu o spatulă uşor. Punem făina, cacaua şi praful de sare mixând la viteză redusă câteva secunde pentru omogenizare. Turnăm compoziția de choco peste caramel.

Mod de preparare flan : mixăm ouăle cu zahărul până se albesc apoi turnăm laptele, amestecăm cu spatula şi punem flanul obținut peste compoziția de choco. Băgăm forma in cuptorul preincalzit la 180°C in bain-marie, adică luăm tava mare a cuptorului bagăm in ea o tavă mai mică cu apă apoi când e fierbinte putem băga forma noastră cu chocoflan in ea (apa ajungând la jumătatea formei) şi lăsăm la copt pt o ora sau facem testul cu scobitoarea.

Când este gata o scoatem din cuptor şi o lăsăm până se răceşte complet in formă, apoi punem un platou deasupra şi cu mişcări rapide răsturăm prăjitura ridicând cu grijă.

Observăm cum s-au inversat blaturile.

img1490679017894

Prăjitura magică este gata de servit !

Se pastrează la rece.

20170327_13030520170327_134140

9 gânduri despre &8222;Chocoflan.&8221;

    1. Nu stiu de ce nu ti-a iesit, undeva sigur ai omis ceva. Incearca sa vizionezi acest video si sa vezi daca tu ai facut intocmai. Sincer imi pare rau ca nu ti-a iesit . Oricum te sfatuiesc sa-l refaci sa vezi ca se poate.Astept vesti bune 😉

      Apreciază

  1. Buna ziua cofetari si cofetarese!!! Am o intrebare ffff important tinand cont ca ma apuc a 2a oara de prajiturica! Aseara am pus o in yena…si pur si simplu n am avut crema de flanul a lipsit, total!! Are legatura ca am facut o in yena? De ce nu s a facut flanul?

    Apreciază

    1. Buna Alina, nu stiu ce să cred in legătură cu forma, până acum eu am realizat prăjitura doar o dată şi mi-a ieşit din prima respectând rețeta.
      Din rețeta originală chocoflanul era turnat in formă metalică cu gaură in mijloc, chiar am avut emotii cu forma mea de silicon, insă totul a fost ok. Incearcă să ai apă in timpul coacerii până la mijlocul formei. Baftă in continuare !

      Apreciază

Lasă un comentariu