Prăjitură in două culori cu spumă de căpşuni.

Prăjitura cu spumă de căpşuni, este un pandişpan delicios, pufos, cu ingrediente puține şi la indemână. Crema de frişcă cu căpşuni dă o aromă perfectă prăjiturii .. o combinație de vis, mai ales pentru cei mici.

Ingrediente blat : 6 ouă, 180 gr zahăr, 180 gr făină, un praf de sare, 2 linguri cacao, esență de vanilie (opțional).

Ingrediente spumă : 200 ml frişcă lichidă, 2 linguri zahăr pudră, 5 bucați de căpşuni.

Mod de preparare blat : ouăle cu zahărul şi praful de sare se mixează la viteză mare 20/30 minute apoi se adaugă esența de vanilie şi făina cernută, puțin câte puțin amestecând cu o spatulă de jos in sus. Imparțim aluatul in 2 părți egale iar intr-una adăugăm cacaua cernută şi omogenizăm cu grijă. Introducem in două pungi sau poşuri aluatul obținut şi incepem să modelăm forma de copt unsă in prealabil cu puțin ulei. Eu am pus un rând maro unul alb, (defapt mai mult galben datorită oualelor de casă) pt contrast, dar dacă  aveți altă formă puteți să puneți o lingură din cel alb apoi o lingură cu aluatul maro şi va ieşi zebrat . Se coace la 180°C pt 25/30 min sau până trece testul scobitorii.

Mod de preparare spuma : mixăm frişca lichidă, adăugăm zahărul pudră, dacă doriţi două culori ca şi la mine, oprim o parte din frişca obținută separat iar in restul adăugăm căpşunii zdrobiți.

Ornăm după forma prăjiturii.

Atât de simplu 😉

20170422_22000120170422_22010320170422_220526

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s