Cinnamon Rolls/Melci cu nucă.

Cinnamon rolls sau melci cu nucă, atât de moi şi delicioşi cu aroma inconfundabilă de scorțişoară, umpluți cu un strat generos de nucă te cuceresc de la prima degustare, imprăştiind o stare de bine..

Ce mai, grozavi de buni !

Ingrediente : 700 gr făină, 200 ml lapte, 60 ml apă, 10 gr drojdie uscată, 80 gr zahăr, 2 pliculețe zahăr vanilat, 2 oua, 80 gr unt, un praf de sare.

Umplutura : 200 gr nuci, 70 gr zahăr, 2 linguri scortişoară, 70 gr unt , nucă de cocos -opțional.

Mod de preparare : intr-un bol incăpător cernem făina şi formăm un gol in mijloc. Separat intr-un pahar punem laptele cald, drojdia, zahărul şi cele două pliculețe de zahăr vanilat, amestecăm apoi lăsăm să acționeze 2 minute. Turnăm amestecul lichid in mijlocul făinii, completăm cu ouăle, praful de sare, apa călduță şi untul topit. Frământăm cu mâna un aluat nelipicios aproximativ 15/20 minute, dacă este cazul puteți adăuga puțină făină să nu se lipească de mâini, eu am mai adăugat 2 linguri.  Lăsăm aluatul acoperit intr-un loc călduț pt aprox o oră ( incalzim cuptorul un minut, stingem şi lăsăm bolul cu aluat la dospit inăuntru).

Presărăm puțină făină pe blatul de lucru şi incepem să intindem o foaie de aluat aprox 40cm pe 60cm. Pensulăm foaia cu unt topit apoi presărăm umplutura formată din nuca măcinată, nucă de cocos, zahăr şi scorțişoară după gust Rulăm bine foaia, cât mai strâns apoi cu ajutorul unui fir de ață de papiotă (in cazul meu) tăiem felii din rolul obținut : introducem firul sub rol, aducem capetele in mijloc şi incrucişăm firele astfel tăind felii perfecte.

img1493157231264

Aşezăm melcii distanțați pe tăvi tapetate cu hârtie de copt şi ii pensulăm cu puţin lapte cald atât pe laturi cât şi  pe deasupra. Lăsăm la dospit 30 minute, acoperiți cu un prosop curat. Coacem la 180°C pt 20 minute sau până când sunt rumeni, aurii.

Putem prepara o glazură, ciocolată topită sau pudrați cu zahăr pudră.

Umplutura melcilor poate varia de la cea cu nucă şi scorțişoară, la brânză dulce cu stafide sau cu rahat.

Ii păstrăm in pungi bine inchise iar pt un plus de prospețime ii putem reincălzi in cuptorul cu microunde câteva secunde.

Un final neaşteptat de bun 😉

20170425_14052820170426_00204720170419_221255

 

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Cinnamon Rolls/Melci cu nucă.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s