Prăjitură cu spumă de căpşuni.

Un desert dulce aromat, cu o textură aerată din bezea italiană ce combină perfect blatul foietaj. Se face destul de repede şi uşor .

Cu căpşunii proaspeți ieşiți aducem in această prăjitură o fărâmă de primăvară in casele noastre.

Dacă vă plac deserturile dulci gen bezele, macarons este de incercat 😉

Ingrediente : 400 gr aluat foietaj, 250 gr căpşuni, 250 gr zahăr, sucul de la o jumatate de lămâie, 3 albuşuri.

Mod de preparare aluat foietaj : scoatem aluatul foietaj din frigider, il intindem putin cu sucitorul, apoi il ințepăm cu furculița din loc in loc şi-l punem intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperim  foaia de foietaj cu o altă hârtie de copt apoi deasupra mai punem o tavă astfel evităm denivelările din timpul coacerii. Coacem la 180°C timp de 20 min aprox sau pana devine aurie. Repetăm procedura şi pentru celălalt aluat foietaj. Când sunt răcite foile putem să le suprapunem şi tăiem marginile, să fie egale iar una dintre ele o puteți tăia in pătrate, dreptunghiuri cum doriți să arate, cat mai egale pe suprafața prăjiturii sau daca nu doriți să o taiați puteți să o sfărâmiţaţi şi ornați astfel prăjitura.

20170427_114015

Mod de preparare spuma de căpşuni  sau bezea italiană : cu furculița sau cu blendărul mărunțim căpşunii, ii amestecăm cu zahărul şi sucul de lămâie apoi transferam compoziția intr-o crăticioară, punem la foc mediu. Vom observa că se formează o spumă roz pal, trebuie să o indepărtăm cu o lingură apoi lăsăm să mai fiarbă până la 117°C sau până  observați că se leagă compoziția precum o dulceață şi suprafața se umple de bulbuci.

20170427_120646

Mixăm albuşurile spumă ,adăugăm zahărul şi continuăm mixarea apoi turnăm siropul de căpşuni luat de pe foc in fir subțire astfel albuşurile ating gradul de gătire. Mixăm până spuma fermă obținută se răceşte.

Ansamblăm prăjitura : pe foaia intreagă de foietaj punem spuma de căpşuni, nivelăm frumos şi deasupra aşezăm bucațile tăiate din foaia rămasă sau foaia sfărâmată. Presărăm zahăr pudră şi dăm la rece 2 ore .

20170427_131239

20170427_13321920170427_125257

Sursa https://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-cu-spuma-de-capsuni.html

Reclame

2 gânduri despre &8222;Prăjitură cu spumă de căpşuni.&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s