Prăjitură cu cremă de vanilie şi mascarpone.

Este o prăjitură simplă, cu aromă de cafea şi vanilie, un blat pufos completat de pişcoturile din interior, subtil vizibile.

Ingrediente blat : 5 albuşuri, 140 gr zahăr, 100 ml lapte, 50 ml ulei, 135 gr făina, 25 gr cacao, 10 gr praf de copt, 8 piscoturi, esența de rom, un praf de sare.

Ingrediente cremă : 5 gălbenuşuri, 150 gr zahăr,  300 ml lapte, 25 gr amidon, 2 pliculețe zahăr vanilat, 100 ml frişca lichidă, 200 gr mascarpone, esența de vanilie (optional).

Mod de preparare blat : albuşurile se mixează cu un praf de sare, când devin ferme adăugăm zahărul puțin câte puțin mixând in continuare. Cu o spatula incorporăm uleiul şi laptele cu mişcări de jos in sus, urmând sa introducem făina, cacaua, praful de copt cernute deasupra spumei de albuş. Turnăm compoziția obținută intr-o tavă (24/20cm) tapetată cu hârtie de copt apoi aşezăm pişcoturile deasupra blatului  formand 4 linii paralele. Apăsăm pişcoturile cu o lingură astfel să fie acoperite cu cremă, nivelăm şi o introducem in cuptorul preincalzit la 180°C pt 30/35 min sau pana trece testul scobitorii. Lăsăm in cuptor să se racească.

img1493718193033

Mod de preparare crema : gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi pliculețele de zahăr vanilat până işi dublează volumul, se adaugă amidonul şi laptele fierbinte in fir subțire. Transferăm amestecul intr-o crăticioară şi punem pe foc mic, amestecând incontinuu până obținem o budincă fermă şi omogenă. Când se răceşte puțin crema, putem adăuga şi esența de vanilie. Când ajunge la temperatura camerei introducem şi crema de mascarpone mixând câteva secunde. Separat batem şi frişca lichida apoi cu o spatulă, o introducem peste crema de vanilie cu mişcări de jos in sus.

Ansamblarea prăjiturii : introducem prăjitura răcită din nou in tava tapetată cu hârtie de copt sau o folie transparentă . Eu am insiropat blatul cu puțină cafea apoi am pus toată crema pe suprafața acestuia, nivelănd cât mai frumos. O lăsăm la rece 2-3 ore sau mai bine peste noapte.

20170501_13591420170501_134331

Sursa blatului http://pasiunepentrubucatarie.ro/2011/10/prajitura-cu-mousse-de-ciocolata-alba/

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s