Tort Raffaello cu fructe de pădure.

Deoarece ne-a plăcut tare mult cum a ieşit prăjitura raffaello cu zmeură https://loreleydotblog.wordpress.com/2017/01/25/prajitura-raffaello-cu-sos-de-zmeura/?frame-nonce=a20e3f478b , am decis sa creez un tort special, pentru ziua micuțului meu imbinând de data aceasta fructele de pădure cu ganache-ul de ciocolată. Fructele acrişoare pline de aromă şi culoare echilibrează perfect acest mixt – blat pufos insiropat cu un amestec de cocos şi ganache-ul alb.

Am modificat puțin rețeta originală adaptând-o după gusturile noastre.

Ingrediente blat : 8 ouă, 8 linguri de zahăr, 8 linguri de apă, 10 linguri de făină, 6 linguri de fulgi cocos, un plic praf de copt.

Ingrediente crema ganache alb: 300 ml frișcă lichidă, 400 gr ciocolată albă, esență vanilie ( opțional)

Ingrediente jeleu fructe de pădure : 500 gr fructe de pădure (congelate sau proaspete), 150/200 gr zahăr (după gust), 50 ml apa, 10 gr gelatină.

Ingrediente sirop : 300 ml lapte cocos (sau normal), 150 nucă de cocos, 100 gr zahăr, 2/3 linguri lichior cocos (optional).

Pentru decor : 300 ml frişcă lichidă, 150 ciocolată albă, colorant.

Mod de preparare blat : albușurile se bat spumă , când se întăresc putem adaugă și zahărul amestecând in continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă apa și gălbenușurile. Omogenizăm și adăugăm nuca de cocos, făina plus praful de copt. Amestecăm ușor de jos in sus cu o spatulă până la incorporarea ingredientelor.

Pregătim forma de tort (22cm), o tapetăm cu hârtie de copt și turnăm aluatul nivelând suprafața acesteia. Introducem tava in cuptorul preîncălzit la 180°C până se rumenește puțin deasupra și trece testul scobitorii. Lăsăm blatul la răcit apoi il feliem.

Mod de preparare crema ganache alb : încălzim frișca lichidă până ajunge la punctul de fierbere (dar sa nu dea in clocot), turnăm peste ciocolata mărunțită și lăsăm in repaus 2 minute, apoi se amestecă energic până se topește toată ciocolata. Lăsăm amestecul in frigider cel puțin o oră (cel mai bine peste noapte)sau daca vă grăbiți introduceți in congelator pentru 15/20min. Mixăm ciocolata împreună cu esența de vanilie până obținem o cremă fermă și fină .

20170429_220133

Mod de preparare jeleu fructe de pădure : intr-o crăticioară punem fructele de pădure cu zahărul la foc mic, lăsăm sa dea in cateva clocote și oprim focul. Dizolvăm gelatina in apa conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o adaugăm in jeleul ușor cald.

Mod de preparare sirop : punem pe foc intr-o crăticioară laptele, zahărul și nuca de cocos, la primul clocot oprim focul și strecurăm compoziția. Puteți adaugă lichiorul de cocos dacă preferați o aromă mai puternică .

Ansamblarea tortului : cel mai bine e să ne folosim de un inel reglabil pentru ansamblarea tortului. Așezăm primul blat in inel, il insiropăm apoi punem jumătate din jeleul cu fructe de pădure, nivelăm apoi turnăm şi jumătate din cantitatea de ganache, il intindem bine. Punem cel de-al doilea blat şi repetăm operațiunea sirop/jeleu/ganache apoi capacul tortului. Lăsăm tortul la rece 2-3 ore, eu l-am lăsat peste noapte.

img1493851276248

Pentru a imbrăca tortul eu am mixat 200 ml frişcă lichidă iar cu un cuțit lung am nivelat uniform şi am bagat la rece tortul până am preparat glazura.

Pregătim glazura : infierbântăm 100 ml frişcă lichidă apoi o turnăm peste ciocolata marunțită, amestecăm pentru omogenizare şi adăugăm puțin colorant. Lăsăm la răcit apoi o turnăm pe marginile tortului.

Ornăm după preferință și dăm tortul la rece de preferat peste noapte.

20170501_12572820170502_095213

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s