Supă cremă de linte roşie.

Supa cremă de linte roşie este o supă extraordinară, cu o sursă bogată in proteine, antioxidanți, minerale şi numeroase vitamine. Se fierbe destul de repede iar cu doar câteva legume obţinem  o supă delicioasă şi sănătoasă.

Ingrediente : 200 gr linte rosie, 2 morcovi, 2 cepe, 2 cartofi mici, o bucațică de țelină, un ardei roşu, 2 căței de usturoi, sare, piper, boia de ardei, 2 linguri ulei, 2 linguri pastă de tomate.

Mod de preparare : lintea se spală foarte bine apoi se pune la fiert in apa rece (2 litri aprox) cu o ceapă tăiată in patru. Lăsăm la fiert 30 min, când trec 20min adăugăm şi cartofii tăiați in 4. Separat călim in ulei cealaltă ceapă cu morcovul, ardeiul tăiate potrivit până se inmoie puțin apoi punem pasta de roşii, mai lăsăm 2 minute iar la sfârşit adăugăm usturoiul zdrobit şi tăiat mărunt. Când lintea este fiartă punem  legumele călite şi mai lăsăm la fiert 10-15 min. Punem boiaua de ardei, amestecăm apoi blenduim toată compoziția până obţinem o supă cremă omogenă. Condimentăm cu sare şi piper după gust şi verificăm compoziția supei, dacă doriți mai lichidă puteți completa cu apă clocotită până ajunge la consistența dorită. Opțional servim cu smântână şi crutoane.

Delicioasă !

20170522_17132720170522_234902

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s