Mini Guguluf cu vanilie.

Este o rețetă nemțească, deosebită prin aroma vanilată care o lăsă in urmă şi textura pufoasă a acestora. Simplu şi rapid de realizat cu un rezultat delicios !

Ingrediente : 3 ouă, 100 gr zahăr, 200 gr făină, 120 gr unt, 60 ml lapte, o linguriță praf de copt, o linguriță extract de vanilie ( sau esență de vanilie, rom etc), un pliculeț zahăr vanilat, un praf de sare.

Mod de preparare : laptele se incălzeşte puțin şi se adaugă untul pt a se topi şi omogeniza impreună ( să nu fiarbă). Intr-un bol incăpător spargem ouăle, punem zahărul cât şi pliculețul vanilat după care mixăm până işi dublează volumul şi se deschid la culoare. Se adaugă laptele cald cu untul, mixăm uşor la viteză mică apoi incorporăm făina cernută cu praful de copt, sarea şi extractul de vanilie sau esența. Mixăm totul până obţinem un aluat omogen şi cremos. Turnăm in formele de mini guguluf şi dăm totul in cuptorul preincalzit la 180°C pt 25 min aprox sau până trece testul scobitorii. Opțional presărăm suprafața cu zahăr pudră vanilat şi servim cu mare poftă !

20170530_13035120170530_13064220170530_131541

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s