Tort de morcovi cu cremă de mascarpone şi foaie de marțipan.

Un tort extraordinar, cu o textură densă şi  umedă, plin de arome diferite ce conferă un rezultat surprinzător de bun. Este un desert foarte simplu de făcut, intr-un timp destul de scurt, cu o reuşită sigură.

Ingrediente crema : 250 gr mascarpone, 100 ml frişcă lichidă, 100 gr zahăr pudră, 200 gr marțipan.

Mod de preparare blat : intru-un bol incăpător spargem ouăle, adăugăm zahărul şi uleiul, mixăm câteva minute pt omogenizare şi dizolvarea zahărului. Deasupra cernem făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de sare şi scorțişoara apoi mai mixăm câteva minute totul la viteză medie. Peste compoziția obținută adăugăm morcovii raşi pe răzătoarea mică şi miezul de vanilie sau esența,  amestecăm bine cu o lingură. Turnăm aluatul in forma dorită, eu insă am folosit tava de tort cu marginile detaşabile având 24 cm diametru, tapetată cu hârtie de copt pe fund iar pereții formei unşi cu puțin ulei. Introducem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pt 30/35 min sau până trece testul scobitorii.

img1501061414997

Mod de preparare crema : mixăm frişca lichidă cu jumătate din zahărul pudră, vom obţine o frişcă fermă. Separat mixăm şi crema de mascarpone cu zahărul rămas apoi turnăm frişca uşor peste iar cu ajutorul unei spatule amestecăm cele 2 compoziții cu mişcări de jos in sus.

Ansamblare : tăiem blatul răcit pe mijloc, aşezăm pe platou partea de sus a blatului şi păstrăm partea de jos să o punem deasupra fiind mai dreaptă suprafața. Ungem cu puțină cremă blatul, nivelăm frumos apoi separat intindem marțipanul intr-o foaie subțire, rotundă pe care o vom presăra cu puțin zahăr pudră (pt a preveni lipirea acestuia de blatul de lucru), cu ajutorul cercului formei de copt decupăm marțipanul, astfel obţinem o foaie pe mărimea blatului de tort.

20170725_121441

Transferăm foaia de marțipan peste primul strat de cremă, o fixam cât mai bine apoi intindem incă un strat subțire  de cremă peste, după care punem şi cel de-al doilea blat. Imbrăcăm tortul cu crema rămasă şi-l decorăm după bunul plac, barotat insă cu nucă măcinată plusează incă o aromă subtilă şi foarte placută acestuia. Se lăsa la rece câteva ore sau de preferat peste noapte .
Vi-l recomand cu drag.

20170725_15061120170725_15015720170725_131040

Sursa acestui minunat tort aici .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s