Tort cu ciocolată şi banane.

Este un tort foarte lăudat şi apreciat, cu un blat de pandişpan irezistibil de bun şi pufos, neavând nici un agent de creştere in compoziție este perfect pentru copii. Crema fină şi ciocolatoasă se imbină perfect cu aroma şi textura bananelor.
Un deliciu memorabil !

Ingrediente blat : 5 ouă,10 linguri zahăr, 5 linguri apă, 10 linguri făină .

Crema : 200 gr ciocolată ( eu am avut 100gr ciocolată cu lapte+100 ciocolată neagră), 200 ml frişcă lichidă, 250 gr mascarpone, 2 banane opțional.

Mod de preparare blat : se mixează albuşurile cu zahărul până obţinem o spumă fermă apoi adăugăm gălbenuşurile bătute puțin cu apa, amestecăm cu o spatulă cu mişcări uşoare de jos in sus urmând să introducem şi făina cernută in prealabil, continuăm să amestecăm uşor până vom avea un aluat fin, pufos, o spumă.

20170728_120853

Coacem compoziția obținută in forma (21cm) tapetată cu hartie de copt (doar pe fundul acesteia) la 180°C aprox 20/25 minute sau până trece testul scobitorii. Lăsăm blatul la răcit apoi il tăiem pe mijloc astfel obținem 3 foi egale.

20170728_190315

Mod de preparare crema : pregătim ganache-ul punând intr-o crăticioară la infierbântat frişca lichidă, când e pe punctul de a da in clocot oprim focul şi o turnăm peste ciocolata mărunțită, lăsăm 2 minute in repaus apoi amestecăm pt omogenizare şi  introducem crăticioara in frigider 30/40 minute sau 15/20min in congelator. Mixăm compoziția de ciocolată răcită câteva secunde cu mixerul şi vom observa că se formează o cremă fermă ( daca nu se intăreşte o puteți lăsa la rece incă 20 min aprox) Atenție să  nu o mixați mai mult decât este nevoie pt ca se poate tăia. Introducem crema de mascarpone şi mai mixăm până se incorporează in cremă şi aceasta.

20170728_204154

Ansamblarea tortului : pe un platou aşezăm prima foaie a tortului, ungem cu puțină cremă de ciocolată apoi tăiem bananele pe mijloc şi le aşezăm pe toată suprafața, acoperim şi bananele cu cremă,astfel evităm oxidarea acestora. Acoperim cu a 2 foaie de blat, ungem cu cremă şi punem capacul. Imbrăcăm tortul cu crema rămasă şi decorăm după dorință.

20170729_17162120170729_142648

Al doilea tort de ciocolata

20170801_085141

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s