Blat umed de cacao.

Acest blat umed de cacao, fin si aromat se potriveste de minune in multitudinile noastre retete de torturi sau prajituri. Putem adauga alune, nuci sau migdale in compozitie pentru o textura si o aroma mai bogata.

Ingrediente : 200 gr zahar, 150 gr faina, 150 ml apa fierbinte, 150 ml ulei, 60 gr cacao, 2 oua + 3 galbenusuri, 50 ml iaurt, 5 gr bicarbonat de sodiu, o esenta rom, o lingura cafea solubila (nes), un praf sare.

Mod de preparare blat : intr-o craticioara punem zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu le amestecam si turnam apa fierbinte. Punem pe foc mic si lasam sa dea in clocot, omogenizam apoi oprim focul si lasam preparatul 15 min aprox. Adaugam cafeaua nes, esenta de rom, uleiul apoi faina si mixam putin pt incorporarea ingredientelor. Punem si ouale plus galbenusurile iar la sfarsit iaurtul. Obtinem o compozitie omogena. Pregatim 2 tavi de 18 cm diametru tapetate doar la baza cu hartie de copt iar peretii unsi cu putin ulei. Turnam aluatul in forme si le dam in cuptorul preincalzit la 175°C pt 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Tortul din imagine este cu o crema de caramel. Reteta http://simonacallas.com/ro/2015/09/tort-cu-ciocolata-si-caramel/

Multumesc pentru inspiratie !

20171009_18562120171009_185210

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s