Fursecuri vanilate cu nucă și glazură cu ciocolată.

Sunt deosebit de gustoase, fragede și ușor de preparat. In doar cateva minute le putem servi pe un platou alaturi de o ceasca de cafea, ceai, lapte etc.

Iată și rețeta video reînnoită 🥰

Ingrediente : 100 gr zahar pudră, 100 gr unt, 1 ou, 200 gr făină, o linguriță cu praf de copt, o fiolă cu esentă de vanilie.

Alte ingrediente : 100 gr ciocolată topită (sau nutella), o mână cu nuci, fulgi de cocos pt decor – opțional .

Mod de preparare : intr-un bol adaugam untul la temperatura camerei cu zaharul si mixam pana la dizolvarea zaharului, adaugam esenta de vanilie si oul, mixam usor. Punem si faina amestecata cu praful de copt continuand sa omogenizam cu mixerul. Aluatul obtinut il introducem in poș apoi incepem sa formam trandafirasii pe hartia de copt, sau cerculete (alte forme dorite).

img1511773264834

Coacem fursecurile la 180°C pt 8-10 min, nu mai mult pt ca se vor arde foarte usor.

Cand se racesc turnam cu lingurita ciocolata topita punem bucatica de nuca in mijloc si presaram cu nuca de cocos sau bombonele. Se pot pastra in cutii inchis ermetice pt mai mult timp.

20171126_14590620171126_145655

Pur si simplu delicioase !

Sursa de inspiratie 🖤  https://divainbucatarie.ro/2015/10/09/fursecuri-cu-unt-si-vanilie/

 

Lasă un comentariu