Tort cu ciocolată.

Pentru ca astazi blogul Lorelley inaugureaza un frumos an de la infiintare am hotarat sa va indulcesc cu un tort mai special cu ciocolata.

Usor de facut si atat de delicios incat cu greu vei rezista la a 2 portie 😉

Sa trecem la treaba ..

Blatul este cel care l-am facut si in cealalta reteta deci va las linkul https://loreleydotblog.wordpress.com/2017/10/14/blat-umed-de-cacao/

Ingrediente crema de ciocolata : 200 gr ciocolata (100 gr ciocolata neagra +100 gr ciocolata cu lapte), 500 ml frisca lichida, 10 gr gelatina granule, optional bucati de nuca sau alune, esenta rom.

Ingrediente ganache de ciocolata alba : 300 ciocolata alba, 250 frisca lichida.

Mod de preparare crema de ciocolata : taiem ciocolata cat mai marunt si infierbantam 300 ml frisca lichida ( atentie sa nu fiarba in clocot). Turnam peste ciocolata lasam 2 min in repaus apoi amestecam pt omogenizare.

Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa rece si o lasam 10 min, apoi o incalzim la microunde cateva secunde (5sec) pana se topeste. O punem peste ciocolata cu frisca.

Mixam separat cele 200 ml frisca si amestecam cu spatula de jos in sus in compozitia de ciocolata. Obtinem o crema mai lichida dar este normal, se va intari pe parcurs in tort. Puteti adauga dupa gust esenta de rom, nuci maruntite, fructe etc.

Pregatim inelul in care vom monta tortul, il asezam pe un platou apoi introducem prima felie a blatului din cele 4 sectiuni obtinute. Turnam 1/3 crema de ciocolata apoi punem a 2 felie de tort , introducem tortul la congelator 15 min apoi il scoatem si turnam crema punem blat iar congelator ai repetam pasul inca o data. La final lasam tortul in frigider 4 ore in inel sau mai bine peste noapte.

Mod de preparare ganache de ciocolata alba : maruntim ciocolata alba, infierbantam frisca lichida o turnam peste ciocolata, lasam in repaus 1 min apoi amestecam pt omogenizare. Lasam minim 2 ore in frigider, eu am lasat peste noapte cu tortul.

Scoatem tortul din inel cu grija si il imbracam in crema ganache de ciocolata alba mixata putin inainte. Apoi decoram tortul dupa preferinta. Eu am topit putina ciocolata alba, am introdus in pos si am trasat linii pe o bucata de hartie de copt taiata dupa marimea tortului. Lasam sa se intareasca apoi lipim de marginea tortului. Am asezat pe suprafata lui capsuni glazurate in ciocolata topita ramasa.

Sa ne bucuram de el .. zic 🤗

20171206_154251received_1581030785297789

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s