Inima aromata.

Cum acest gen de prajituri este noul trend am hotarat sa incerc si eu sa experimentez putin, curioasa din fire sa vad rezultatul. Este mai usor decat am crezut initial realizarea sa, in plus ne putem juca cu aromele si culorile la discretie . Umplutura poate varia de la cea cu frisca, la cea cu vanilie sau cu ciocolata, cafea etc.

Deci va prezint varianta mea 😉

Ingrediente foi : 60 gr smantana, 60 gr unt, 50 gr zahar, 1 ou, jumatate lingurita amoniu, o lingurita plina cu zeama de lamaie, 1 lingurita praf de copt, 300 gr faina, un praf de sare.

Crema : 250 gr mascarpone, 150 ml frisca lichida, zahar pudra dupa gust

Decor : fructe la alegere, macarons etc

Mod de preparare foi : intr-un bol incapator punem smantana, oul, zaharul si untul topit si racit omogenizam cu un tel. Adaugam praful de copt si amoniul stins in zeama de lamaie. Turnam si faina putin cate putin si framantam aluatul cu mana pana devine elastic si nelipicios. Intindem aluatul pe o hartie de copt in foaie potrivita ca grosime si folosim un sablon in forma de inima sau folositi forma dorita. Repetam procedura astfel vom obtine 2 foi de inimioara. Le coacem pe fundul tavilor mari in cuptorul preincalzit la 180°C pt 12/ 14 minute (sau pana devin usor aurii mai ales pe margini).

Mod de preparare crema : punem crema de mascarpone intr-un bol, turnam si frisca lichida apoi mixam cateva minute, punem si zaharul pudra, vom obtine o crema ferma si omogena. O punem intr-un pos cu dui rotund.

Luam prima foaie de inimioara si incepem sa punem crema de frisca apoi cu grija asezam deasupra a 2 foaie a inimii si punem restul de crema. Ornam cu fructe, macarons, dulciuri etc. De preferat a se servi a 2 zi, blatul va deveni mult mai fraged.

Va las poze mai jos si cu tortul in forma de 33 , unde este umplut cu ganache de ciocolata si mousse de vanilie.

Sa aveti pofta !

20180124_13382120180124_133319

20180317_10082920180317_100801

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s